Café Francesco

A kávézóról

Ferenc pápa magyarországi látogatásán felbuzdulva Rónaszéki János és Horváth Zoltán alapító atyák megalapították a Franciscus Alapítványt.
Az Alapítvány – mely elkötelezett a keresztény-katolikus értékrendek mellett, – elsődleges célja Ferenc pápa szellemi, azaz lelki és teológiai örökségének gondozása, és az ehhez kapcsolódó és ebből fakadó missziós – lelkiségi és társadalmi – tevékenységek támogatása és megvalósítása.

Az Alapítvány vezetője, munkatársai és önkéntesei jórész cserkész és regnumi felnőttek és fiatalok.
Nagy tervünk, hogy nyitunk egy alapítványi, nonprofit keresztény missziós
kávézót és kultúr sörözőt az 5. kerületben, a Bencés rend által fenntartott Ward Mária Iskola üzlethelyiségében, Café Francesco néven, amely találkozási helyéül szolgálna majd keresztény, főként regnumi, cserkész, plébániai fiataloknak, illetve helyet adna majd hittel, egyházzal kapcsolatos beszélgetéseknek
.

A helyet már lefoglaltuk, a csapat is megvan már rá, zajlanak az előkészítő
munkálatok, szeptemberben jó eséllyel el tudjuk indítani.
Az Alapítvány, és majd a kávézó főként papok és magánember adományából működik. Terveink megvalósításához azonban még sok anyagi forrásra van szükségünk. Ha jónak tartod missziós kezdeményezésünket, és szívesen hozzájárulnál anyagilag is a kávézó elindításához, azt nagy örömmel vennénk.

Minden kis és nagy, egyszeri vagy rendszeres adományt szívesen fogadunk.

Köszönjük!

Napjainkban ebben a Jézus által parancsolt „menjetek”-ben jelen vannak az Egyház evangelizáló küldetésének mindig új helyszínei és kihívásai, és mi valamennyien meghívást kaptunk erre az új missziós „kilépésre”. Minden keresztény ember és minden közösség maga fogja felismeri, hogy melyik az az út, amelyet az Úr kér tőle. Ám valamennyien egyaránt arra kapunk indítást, hogy fogadjuk el ezt a hívást: lépjünk ki a saját kényelmünkből, legyen bennünk bátorság eljutni az összes perifériára, ahol szükség van az evangélium világosságára.”

(Ferenc pápa: Evangelii Gaudium 20).

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed, és szeretnéd támogatni missziós tevékenységünket, itt megteheted!

Alapítványunk egy nonprofit szervezet, így a beérkező adományokat kizárólag missziós céljaink megvalósítására és működésünkre fordítjuk!

Fizetési tájékoztató

Képek a jelenlegi állapotról

Csapatunkkal folyamatosan dolgozunk azon, hogy szeptemberben megújulva megnyissuk a Café Francescot…


Kik is vagyunk mi?

Rónaszéki János atya

Alapító

Horváth Zoltán atya

Alapító

Lőw Julianna

Café Francesco üzletvezető

Dévényi Júlia

Jogi tanácsadó

Meszleny Zsófia
Programszervező, Media manager